Lørdag 14. oktober kan man med Smag på Aarhus lære mere om olden og bage snobrød lavet med agernmel. Pressefoto
Lørdag 14. oktober kan man med Smag på Aarhus lære mere om olden og bage snobrød lavet med agernmel. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vidste du, at agern kan spises? Kom med på jagt efter agern til brød og kakao

Smag på Aarhus inviterer på oldentur i Universitetsparken på lørdag

Smag på Aarhus og Naturhistorisk Museum Aarhus på oldentur i Universitetsparken lørdag 14. oktober klokken 10. Agern og bog er ikke kun vinterforråd til mus og egern, men kan også bruges til menneskemad.

På turen samler man 'olden', som er et gammelt udtryk for bøgens og egens frugter, også kaldet bog og agern.

På særlige olden-år, hvor træerne har haft gode vilkår, kan træerne sætte enorme mængder olden, der er lige til at plukke eller samle op fra jorden.

Inden disse kan spises, er det dog nødvendigt at koge dem. Agern indeholder bitterstoffer og garvesyre, der skal trækkes ud, inden mennesker kan tåle at spise dem.

På turen kan man lære de arbejdsgange, olden skal igennem, inden de kan males til mel. Denne proces er for lang til at lave på turen, så man har færdig mel med.

Efter turen tændes bål, og der vil være mulighed for at bage snobrød lavet med agernmel og smage agernkakao over bål. Det smager som nutella dejlig sødt og lidt af røg fra bålet.

Arrangementet varer cirka tre timer. Mødested p-pladsen ved Naturhistorisk Museum. Turen er gratis, og der er ingen tilmelding. Husk fornuftigt tøj og en kurv til 'fangsten'.

jesl

Publiceret: 13. Oktober 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt