Foto: Nikolaj Lund
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Video: Legendarisk musical på dansk for første gang: Chess kommer til Aarhus

Forestillingen har premiere i Tivoli i København og kommer senere til Aarhus

”I Know Him So Well”, ”One Night in Bangkok”, ”Heaven Help My Heart” og ”Anthem”.

Hitsene fra den moderne musicalklassiker CHESS står i kø, og hittet ”Anthem” er netop blevet kåret som danskernes tredje mest elskede musicalnummer nogensinde i en P2-lytterafstemning.

Nu kan det aarhusianske publikum glæde sig til en ny, spektakulær opsætning af musicalen med en række af landets bedste sangere i de bærende roller – og for første gang nogensinde på dansk.

Det er første gang, at musicalen opføres på dansk i en professionel opsætning, oplyses det i en pressemeddelelse.

Derudover er der tale om en produktion med helt ny iscenesættelse, scenografi og koreografi.

Premieren finder sted i Tivolis Koncertsal i januar, men derefter kommer forestillingen på turné og rammer Musikhuset Aarhus fra 20. februar til 3. marts.

Det er teaterproducent og kapelmester Mikkel Rønnow, der står bag opsætningen af CHESS. Han har været involveret i flere forskellige opsætninger af musicalen, blandt andet en i 2001, som solgte 80.000 billetter.

"Forestillingen er ofte blevet opført i koncertversion, men jeg har længe gået og drømt om at lave den ultimative musical-udgave til det danske publikum med det helt store udtræk på scenen – og for første gang i en dansk version, som kan give mening på en ny måde for et stort dansk publikum. Jeg er stolt over at have samlet et hold af de allerbedste sangere og performere herhjemme, og vi glæder os til at vise publikum den færdige forestilling," siger Mikkel Rønnow.

LÆS OGSÅ: Vilhelmsborg gentager giga-succes med Grease

Det bliver Stig Rossen, som skal spille sin gamle glansrolle som den russiske skak-mester Anatoly. Overfor Stig Rossen ses den rutinerede sanger og skuespiller Xenia Lach-Nielsen i rollen som Florence.

I de øvrige centrale roller kan publikum opleve Bjarne Langhoff som den regerende amerikanske verdensmester, Frederick Trumper, Pernille Petersson som Anatolys kone, Svetlana, Kristian Vetter som The Arbiter, Jakob Zethner som Molokov, Martin Loft som Walter, et stort ensemble og 17-mand stort symfonisk poporkester.

Den nye opsætning instrueres af den prisbelønnede, engelske instruktør Mark Clements, som har stået bag utallige musicalproduktioner i USA, England og overalt i Europa.

Publiceret: 04. December 2017 10:43

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt