Foto: Danni Paulsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Video: Aarhus Street Food indvier gigantisk æbleskivepande

Hele 96 æbleskiver kan madmekkaets hjemmelavede monstrum præstere på én gang

1. december sparker Aarhus Street Food døren ind til en måned i julens tegn.

Hele december vil der uden for det populære spisested være juleboder af forskellig slags, men i en af boderne befinder sig en hjemmelavet kæmpepande, som folkene bag Aarhus Street Food selv har fået lavet.

Panden, som er blevet støbt i Vejen, og kan klare hele 96 æbleskiver i én ombæring.

"Jeg kan huske, da jeg var knægt, at man kunne få hjemmelavede æbleskiver oppe på Clemens Bro, men det kan man ikke mere. Det har man ikke kunnet i næsten 20 år, så jeg syntes, det var på tide at gøre op med alle pose-æbleskiverne, og så har vi fået lavet vores egen pande," fortæller Thomas Bendtsen, der er en af grundlæggerne af Aarhus Street Food.

LÆS OGSÅ: Vildt! Næsten 1,3 millioner gæster har været forbi Aarhus Street Food

Torsdag var der generalprøve på støbejerns-kæmpen, der bliver varmet op med gasflammer. Det var vigtigt med en ordentlig test før fredagens julefest, for sådan en pande er ikke helt let at håndtere.

"Det er åbenbart ikke noget, man bare gør, har jeg fundet ud af. Vi har brugt rigtig lang tid på at øve os i at bage på den her pande, for det har været vildt svært. Den har været svær at styre med temperaturer og den slags," griner Thomas Bendtsen, der stråler af glæde over madmekkaets nye legetøj.

"Det er verdens største æbleskivepande! Ej, det er jeg ikke sikker på. Karen Volf har en, der kan lave 60.000 i timen, men det her er den største enkeltstående æbleskivepande."

Thomas Bendtsen lover, at æbleskiverne er præcist lige så gode som mormors hjemmelavede. Og så har hans barchef også sørget for en helt særlig gløgg til skiverne.

"Vores kære barchef har lavet gløggessens fra bunden med rosiner, der har ligget i blød i to uger i portvin, så når man får et glas, så snurrer det i knæene. Det er en garanti herfra."

Publiceret: 01. December 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt