12.000 løbere indtager Frederiksallé og resten af byen på søndag, når der atter arrangeres Aarhus City Halvmarathon. Foto: Aarhus Motion
12.000 løbere indtager Frederiksallé og resten af byen på søndag, når der atter arrangeres Aarhus City Halvmarathon. Foto: Aarhus Motion
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Udsolgt til 21,097 kilometers europæisk sightseeing

Den sjette udgave af Aarhus City Halvmarathon skydes i gang på søndag med 12.000 deltagere

Af Kim Skovrup Andersen
Fakta

Aarhus City Halvmarathon

  • Startskud: Søndag 11. juni klokken 10 fra Frederiks Allé
  • Distance: 21,097 kilometer
  • Antal deltagere: 12.000, hvoraf 450 løbere har løbet med alle seks år 
  • Bestseller er for tredje år hovedsponsor
  • Der bliver sat 35 tons skilte, 1.500 kegler og 13,5 kilometer hegn op natten inden løbet.
  • Borgmester Jacob Bundsgaard løber med startnummer 2017 og har deltaget alle år
  • Anslået tilskuereantal: 60.000 

Kilde: Aarhus Motion

På Søren Nymarks Vej 15 i Højbjerg bliver der i disse dage løbet ekstra stærkt.

Her holder Aarhus Motion til og er arrangør af flere af byens største motionsløb, heriblandt DHL Stafetten og søndagens Aarhus City Marathon. Sidstenævnte bevirker. at det er årets travleste periode og giver som regel sved på panden:

“Vi er i fuld gang med de sidste detaljer og går i gang med at stille op på onsdag, hvor vores materialer skal ned på Rådhuspladsen. Og så åbner vi vores messe på torsdag i Musikhuset, og her er der også udlevering af startnumre de følgende dage. Der bliver fuld gang i den, og vi flytter nærmest ned i løbsområdet,” siger event-ansvarlige Jeanette B. Sørensen.

Hun er en af Aarhus Mo-tions 16 ansatte, som arbejder med en række motionsarrangementer i Aarhus og omegn.

Arrangøren har netop kunnet melde udsolgt til den sjette udgave af Aarhus City Marathon.

“Vi har udsolgt med 12.000 deltagere, og det er vi rigtig godt tilfredse med. Det er lidt færre end i 2016, hvor cirka 14.000 løbere deltog. Jeg tror, at løbsdeltagelsen er stille og roligt dalende, fordi der bliver flere og flere løb. Der kommer nok et mætningspunkt. Og så har det nok også lidt at sige, at vores arrangement er i samme weekend som Northside Festival,” siger hun og tilføjer:

“Vi har hele tiden sagt, at vi ikke ville udbygge løbet for meget. Vi skal hele tiden kunne følge med, så vores målområde kan trække mange mennesker. Vi har løbende rykket startportalen længere frem for at give plads til et større målområde. Aarhus City Halvmarathon bliver årets løbefest i Aarhus, som det har været de andre år. Vi bygger videre på det, vi har og udvikler for at gøre festen endnu bedre og endnu større. “

Internationalt snit

Aarhus Motion skeler også til, at det er Europæisk Kulturhovedstadsår, hvor ruten bliver en form for sightseeing med et internationalt snit forbi mange af byens vartegn.

“Vi har gjort det lidt anderledes i år på vores spots ude på ruten. De er større og endnu mere publikumsvenlige med forskellige landezoner inspireret af Europæisk Kulturhovedstad 2017. Så jeg tør godt love, at der er fest og farver ude på ruten,” fortæller Jeanette B. Sørensen og nævner, at ruten er ændret en smule i forhold til 2016.

“Vi har foretaget små justeringer. Jægergårdsgade var gravet op sidste år, men er tilbage på ruten, og den er vi rigtig glade for igen at kunne løbe igennem. Gaden bliver til en Tyskland-zone med autobahn-skilte og gratis udskænkning af øl fra Mikkeller til tilskuerne,” siger den event-ansvarlige.

Udover øl bliver tilskuerne også forkælet med en tour-karavane, som i bedste Tour de France-stil kører gennem de 21, 097 kilometer og deler gaver ud, inden de 12.000 løberne kommer blæsende.

Event-ansvarlig Jeanette B. Sørensen og kommunikations- og presseansvarlig Birgit Schultz har travlt med at få de sidste detaljer på plads til søndagens store løb. Her pakkes medaljer.
Event-ansvarlig Jeanette B. Sørensen og kommunikations- og presseansvarlig Birgit Schultz har travlt med at få de sidste detaljer på plads til søndagens store løb. Her pakkes medaljer.
Publiceret: 09. Juni 2017 09:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus Midt
Seneste
Lokalavisen Aarhus Midt
Mest læste
Lokalavisen Aarhus Midt
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt