Dette julelys er blevet beundret af mere end 100.000 mennesker i løbet af de 22 dage, Tivoli Friheden har holdt juleåbent. Faktisk har der pr. dag været flere gæster i juleåbningen, end der er pr. dag i løbet af julimåned.
Dette julelys er blevet beundret af mere end 100.000 mennesker i løbet af de 22 dage, Tivoli Friheden har holdt juleåbent. Faktisk har der pr. dag været flere gæster i juleåbningen, end der er pr. dag i løbet af julimåned.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Succes: Tivoli Friheden slår alle rekorder

Der skulle gå 112 år, før Tivoli Friheden valgte at holde juleåbent, og det er blevet en stor succes, som gentages

Gæst nummer 500.000 i 2016 trådte i sidste uge ind i Tivoli Friheden. Det er aldrig nogensinde sket før, at forlystelsesparken runder det magiske tal 500.000 i en sæson.

Sidste år var der rekord på 424.000 besøgende, men den er altså blevet slået med flere længder nu, og det er grundet årets helt store succes: Juleåbent.

Ambitionen hed 45.000 besøgende i Tivoli Friheden i forbindelse med de 22 juleåbningsdage, men det tal er blevet mere end fordoblet.

Ved redaktionens deadline var de sidste tal ikke gjort endeligt op, men direktør for Tivoli Friheden, Henrik Olesen, oplyser, at tallet ender på 103-104.000 gæster i løbet af de 22 dage med juleåbent.

“Det er helt vildt - fuldstændig vanvittigt. Vi havde troet, at vi ville nå omkring 100.000 gæster i løbet af tre-fire år, da det tager tid at sprede et rygte om juleåbent, og samtidig skal gæsterne også vænne sig til det,” siger en begejstret direktør.

Tiden er til det nu

Og ja, han ærgrer sig naturligvis over, at juleåbent ikke er sket for mange år siden:

“Man kan jo spørge om, hvorfor det skulle tage 112 år at holde juleåbent, men det handler også om timingen. Det var først i år 2000, vi blev privatiseret, og vi skulle have styr på hele sommerforretningen. Vi har fået Fed Fredag med på programmet, og samtidig har vi også skulle få gang i halloween-åbent. Tiden var inde nu til juleåbent. Vi har undersøgt markedet i nogle år, og der er ingen tvivl om, at vi er ramt ind i en trend, hvor folk gerne vil opleve julehygge i november og december,” fortæller Henrik Olesen, der dog godt kunne have tænkt sig, at man måske var startet med juleåbent for fem år siden, men i år passede det hele ind.

Lars Tegner var gæst nummer 500.000 i Tivoli Friheden i 2016. Han blev lykønsket af salgs- og marketingchef Morten Palm Andersen med et sæsonkort.
Lars Tegner var gæst nummer 500.000 i Tivoli Friheden i 2016. Han blev lykønsket af salgs- og marketingchef Morten Palm Andersen med et sæsonkort.

Nye tiltag i 2017

“Det har været en stor succes, og vi har da også et mål om på længere sigt at blive en helårsforretning,” oplyser direktøren.

Henrik Olesen fortæller, at de besøgende i parken har været rigtig gode til at komme med idéer til forbedringer til julemarkedet i 2017.

“Mange har sagt, at de ønsker, at de kan købe nogle flere ting i boderne til take away. For eksempel oste og pølser, man kan bruge i julen. Derudover ønsker gæsterne også, at de kan købe julegaver i Friheden, og det kigger vi på. Vi har besluttet, at vi udvider området omkring boderne, da der ikke var plads nok og heller ikke nok boder,” siger Henrik Olesen. De besøgende har været meget begejstrede for de mange smukke lys i Tivoli Friheden, og derfor udelukker Henrik Olesen da heller ikke, at der bliver kigget på, om der kan komme mere af den slags i julen i 2017.

Ny karrusel på trapperne

Men det er ikke det eneste nye, der er på programmet i året, der lige er startet.

Der kommer nemlig en ny forlystelse i Bille Byen. Karrusellen er dog ikke klar til åbningen 8. april, men først en gang i løbet af maj.

Publiceret: 03. Januar 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere