Dette kort over Bernhardt Jensens Boulevard viser, hvornår de enkelte etaper af vejen forventes klar til henholdsvis biler, cykler og fodgængere.
Dette kort over Bernhardt Jensens Boulevard viser, hvornår de enkelte etaper af vejen forventes klar til henholdsvis biler, cykler og fodgængere.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Slut med omveje for bilister på Aarhus Ø

Mandag formiddag åbner Bernhardt Jensens Boulevard på Aarhus Ø. Dermed slipper bilisterne for at skulle køre omveje, når de skal til og fra den nye bydel

Fakta
  • Bernhardt Jensen var borgmester i Aarhus fra 1958 til 1971.
  • Der er 1.180 meter fra Nørreport-krydset til Jette Tikjøbs Plads.
  • Den tilladte hastighed bliver 50 kilometer i timen.

Trafikanter til og fra Aarhus Ø har levet med vejarbejde og omveje, siden de første beboere flyttede ind i 2012. Men for bilisterne slutter det på mandag, når hovedgaden på Aarhus Ø, Bernhardt Jensens Boulevard, åbner med ny asfalt og havudsigt.

”Boulevarden er selve hovedindgangen til Aarhus Ø. Derfor er det lidt af en milepæl for os, at vi nu endelig kan åbne den for bilisterne,” siger projektleder Gitte E. Frøkjær i en pressemeddelelse.

Hun roser beboere og øvrige trafikanter på Aarhus Ø for deres tålmodighed:

”De har indrettet sig efter forholdene og har måttet finde sig i at sno sig ad omveje for at komme til og fra Aarhus Ø. Så det er en lettelse for alle, at der nu er hul igennem,” siger hun.

I første omgang er det dog kun bilisterne, der kan glæde sig til bedre infrastruktur på Aarhus Ø.

Cykelsti og promenade

I starten af maj er der udsigt til at forholdene også lysner for cyklister og fodgængere i området. Til den tid forventer Center for Byens Anvendelse at være klar med cykelstier og promenade langs Bernhardt Jensens Boulevard fra Pier 2 til Jette Tikjøbs Plads.

”Ved Bassin 5 arbejder vi stadig på den nye kajkant med promenade helt ned til vandet. Imens bliver cyklister og fodgængere ledt af en fællessti uden om arbejdet,” forklarer projektlederen.

Stien vil være afskærmet fra den øvrige trafik, så bløde trafikanter kan færdes sikkert, imens arbejdet står på frem til efteråret 2017.

Indtil byggerierne på de tomme byggefelter mellem Dagmar Petersens Gade og Bernhardt Jensens Boulevard er afsluttet, anlægges en grussti til fodgængerne. Når byggerierne er færdige, og byggepladserne er væk, lægges den endelige fortovsbelægning.

ksa

Publiceret: 10. Marts 2017 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus Midt
Seneste
Lokalavisen Aarhus Midt
Mest læste
Lokalavisen Aarhus Midt
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt