Der bliver spillet en masse forskellige spil, hver gang de unge er i Plexus. Her er Benjamin (til venstre) og Frederik i gang med at rafle terninger.
Der bliver spillet en masse forskellige spil, hver gang de unge er i Plexus. Her er Benjamin (til venstre) og Frederik i gang med at rafle terninger.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

"Plexus er som en familie"

Lokalavisen Aarhus har mødt de to unge fyre Frederik og Benjamin. Begge har fået hjælp af Plexus til at få en mindre ensom hverdag

”Plexus er top dollar.” ”Giver mig fantastiske venner.” ”Alle er velkomne her.”

Det er blot nogle af de sætninger, der pryder små, rødlige hjerte-post-it på den ene væg i Plexus på Nørre Allé 30 i Aarhus.

De vidner om, at de unge, ensomme mennesker, der kommer i Plexus, har det godt, når de er der – at de føler sig velkomne og får et netværk.

Det er de to unge fyre, 28-årige Frederik og 32-årige Benjamin da også et bevis på. De har netop spist græske frikadeller, rodfrugter, tzatziki og kartofler, som er en del af det at komme i Plexus - hygge, samvær og gratis aftensmad.

”Det giver fællesskab, tryghed, og at jeg ikke bare sidder derhjemme og er ensom,” fortæller Benjamin, der er blevet mobbet mere eller mindre hele sit liv og både har diabetes, asperger, epilepsi, autisme og astma.

Hans sygdomme gør, at han er blevet førtidspensionist, og han går derfor i hjemmet i Aarhus Nord det meste af tiden.

”Jeg glæder mig altid til at komme herned, og jeg har fået to venner, som jeg også ser udenfor Plexus,” lyder det fra Benjamin, der som udgangspunkt kommer hver gang, der er åbent på stedet.

 

Som en familie

Også Frederik er begejstret for at have fået sig et netværk og ikke føle sig ensom mere.

”Det her er en ekstra familie,” siger han med et stort smil.

Frederik har ADD og lider som Benjamin også af asperger. 

”Jeg har haft rigtig meget at slås med. Jeg har altid haft det bedst i selskab med piger, men det har givet mig nogle udfordringer. Jeg har holdt mig meget for mig selv og haft svært ved at få almindelige venskaber,” fortæller Frederik.

Han har haft det rigtig svært og har blandt andet været på kontanthjælp, men i dag er han i fleksjob i Netto og læser også til parterapeut og sexolog. 

”Det har været svært at komme hertil, og det har taget tid. Men mit mål er at tjene penge og nyde mit liv. Det er blandt andet Plexus, der har hjulpet mig hertil sammen med de mange kampe, jeg har måttet kæmpe i mit liv.

 

Publiceret: 12. Marts 2017 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus Midt
Seneste
Lokalavisen Aarhus Midt
Mest læste
Lokalavisen Aarhus Midt
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt