Onsdag formiddag var en stor samling udenlandske studiner på besøg hos Aarhus Central Food Market.
Onsdag formiddag var en stor samling udenlandske studiner på besøg hos Aarhus Central Food Market.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madmarked glæder sig over god start

Aarhus Central Food Market er stadig i en udviklingsfase, men de første seks måneder er gået godt

Det er onsdag formiddag, og Aarhus Central Food Market er netop åbnet efter ugens to lukkedage.

Der er ikke et rend af mennesker, men et par håndfulde gæster traver rundt mellem hallens 20 stader og besigtiger det store udvalg.

Ved borde/bænke-opstillingerne, markedets hjerte, sidder ti unge, engelsktalende kvinder og griner og hygger, mens de sipper caffe latte.

Det er blevet hverdag hos Aarhus Central Food Market efter en hæsblæsende åbning 1. oktober sidste år.

Snart kan stedet fejre halvårsdag, og ifølge leder af marketing, kommunikation og forretningsudvikling, Signe Trier Simonsen, er de første seks måneder gået, som man havde håbet.

“Vi har fået og får en virkelig god modtagelse. Vores gæster har været gode ved os, og det er så rart. Vi startede ud med høje ambitioner, og jeg synes i den grad, stadeholderne har formået at følge de ambitioner til dørs. Især på den gastronomiske front, hvor mange formår at genopfinde sig selv,” siger tovholderen.

Mange takeaway-kunder

Hun fortæller også, at konceptet nu skal videreudvikles. Der skal skrues på knapper, så gæsterne fortsat kommer.

“Man kan selvfølgelig ikke have en åbningsuge hver uge, så der var meget naturligt mange besøgende den første tid. Vi er stadig i en udviklingsfase og skal prøve en masse ting af, men jeg synes generelt, at vi nyder godt af vores gæster, samarbejdspartnere og Aarhus som by.”

Op til åbningen blev Aarhus Central Food Market især promoveret som et sted, hvor man kan få små, lækre anretninger, men ikke mindst gøre sin indkøb og tage nogle eksklusive råvarer med hjem. Også på en anden front har madmarkedet rykket sig.

“Folk bruger os ikke kun som et sted, man går hen og spiser og køber råvarer, men også som et alternativt takeaway-sted. Man har fået øjnene op for, at vi er gode til at lave sund mad, som man kan tage med hjem, til en billig penge,” siger hun og fortsætter:

“Det er jeg glad for, at vi er lykkedes med, for vi har jo ikke så mange siddepladser som for eksempel Aarhus Street Food.”

Hos StoneBros er de usunde kulhydrater bandlyst. Her bliver der blandt andet langet økologiske, gluten- og laktosefrie produkter over disken.
Hos StoneBros er de usunde kulhydrater bandlyst. Her bliver der blandt andet langet økologiske, gluten- og laktosefrie produkter over disken.

Savner flere siddepladser

Og netop det med de 120 siddepladser er måske stedets akilleshæl.

“Havde vi tre gange så mange siddepladser, så tror jeg sagtens, at de kunne blive fyldt. Vi glæder os meget, til det bliver sommer, så vi kan åbne op og få nogle flere siddepladser udenfor,” siger hun om Skt. Knuds Torv, der, når varmen kommer, bliver til et stort marked ud mod Strøget med siddepladser op mod hallen.

“Jeg har en idé om, at det skal være en lækker, lille gryde i solen med masser af liv. Vi vil gerne gøre det til et samlingspunkt i Aarhus.”

Flere siddepladser og stader er dog på vej. Efter planen skal bagerste del af hallen, hvor Danske Bank lige nu holder til, lejes, så kvadratmetertallet kan fordobles engang i 2018.

Publiceret: 14. Marts 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt