Baren hos Stechers. Foto: Aarhus Update
Baren hos Stechers. Foto: Aarhus Update
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madanmeldelse: Stechers - mindeværdig tapas og cocktails på den ‘forkerte’ side af åen

Af Kirstine Anker, Aarhus Update
Restaurant Stechers

Stechers
Åboulevarden 39, 8000 Aarhus C

Vin-, tapas- og cocktailbaren Stechers er et nyt etablissement i midten af Aarhus, der åbnede i juni i år. Åbenbart har aarhusianerne svært ved at udtale ordet ‘Stechers' (opkaldt efter tidligere Aarhus-borgmester Einar Stecher Christensen), hvorfor stedet flere gange har måtte ty til fonetisk udtalehjælp i diverse opslag på Facebook: “STÆKKERS”. Det er ikke det eneste, aarhusianerne har problemer med; de har også svært ved at finde stedet. Det var i hvert fald småt besøgt denne lørdag aften, vi var der. Måske er det fordi, adressen ‘Åboulevarden 39' automatisk sender folk på Cross Café-siden af åen, og ikke den ‘forkerte' side.

Oprigtig glæde

Min gæst og jeg bliver hilst velkommen på en særdeles hjertelig måde, af en ung servitrice. Hun lader os tage plads og tilbyder derefter et glas bobler. Hun er hurtig til at forsikre os om, at dette er inkluderet i prisen. God servicestil. Der er kun 10-12 andre spisende i det hyggelige murstenslokale. Prisen er 245 kroner, og for det får du et tapasbræt og vin/bobler ad libitum i 1,5 time. Der er i alt fire seatings på en aften; vi havde valgt klokken 18.30.

Vinen. Foto: Aarhus Update
Vinen. Foto: Aarhus Update

Et standard tapasbræt

Kort tid efter vi havde smagt på boblerne, som var en ganske udmærket Charles Bailly Blanc de Blancs Brut Suprême, fik vi serveret vores tapas. Det blev præsenteret udførligt af servitricen. Lad mig slå det fast med det samme: Dette var et standard tapasbræt, som var forventet ud fra prisen, samt ad libitum-konceptet med drikkevarerne. Jeg vil ikke bruge lang tid på at vurdere alle retterne. Men et par af dem fortjener dog ekstra opmærksomhed. Først de 4 oste: Ølandsost, Cantel, Cru de savoie og Høtyv. Sidstnævnte var den eneste, jeg kendte, og det begejstrede mig. Et nævneværdigt fint udvalg af oste, der både tilbød den bløde, cremede smørevenlige og den mere salte, faste version. De portvinssyltede blommer var placeret sammen med Ølandsosten, og den kombination fungerede helt perfekt. De let syltede, sprøde rødkål repræsenterede julesmagen og sammen med andelevermoussen, tog disse prisen som aftenens ‘ret'. Også de søde, brændte mandler var godt akkompagnement til den salte Cru Savoie-ost.

Der var desuden tre slags pølse: Serranoskinke, fennikelpølse og chorizo. Helt standard tapaspølser. Derudover var der syltede rødløg, valnøddepaté, cornichoner, syltede tranebær, aioli, soltørret tomatpesto og oliven. Dertil fik vi hvidt og groft brød.

Tapas. Foto: Aarhus Update
Tapas. Foto: Aarhus Update

Eneste minus - den var for lille

Vi sluttede aftenen af med 2 cocktails. En Basil Smash som vi fik anbefalet, samt Stechers Lemonade. Ved køb af tapas, får du en after dinner cocktail til 45 kroner stykket, i stedet for normalprisen på 80 kroner. Dette var et fint tilbud, og vi var meget tilfredse med valget. Basil Smash blev udråbt til “Best New Cocktail” i 2008, men jeg havde ikke smagt denne vinder før. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang. Den bestod af basilikum, gin, citron og sirup. En forfriskende lille grøn sag, som ja, virkelig smager af basilikum. Og indrømmet, ved første slurk skulle man overbevise sig selv om, at man ikke var kommet til at inhalere det grønne i en klassisk tomatsalat! Men derefter, var den en nydelse. Eneste minus - den var for lille.

To cocktails. Foto: Aarhus Update
To cocktails. Foto: Aarhus Update

Vores mening

Stechers gør ikke meget væsen ud af sig. Det behøver de i og for sig heller ikke, hvis det ikke var pga. de mange tapasrestauranter, der er skudt op i Aarhus. Med lidt (bedre) markedsføring, kunne Stechers godt fylde de cirka 30 siddepladser op. Og med det fine cocktailudvalg (og priser) de fører sig, kunne de også godt blive en værdig medspiller på byens cocktailscene. Maden er standard, og prisen for mad og halvanden time med fri vin er yderst fair. Stechers får en anbefaling herfra.

Stechers udefra: Aarhus Update
Stechers udefra: Aarhus Update
Publiceret: 30. December 2016 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere