Slap Af i Studsgade. Foto: Aarhus Update
Slap Af i Studsgade. Foto: Aarhus Update
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madanmeldelse: Slap helt Af, hvor gik det godt

Af Jan L. Pedersen, Aarhus Update
Slap Af

Studsgade 8
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 18 18 14

Slap Af er en restaurant om dagen - og indtil ved 22-tiden. Derefter switcher den over til en natklub, eller bar om du vil. Sådan er det. Men indtil festen begynder, opdager du det ikke. For restauranten har fået godt fat i gæsterne. De har fundet deres niveau, og det holder de fast i. Konceptet er godt, hjemmelavet mad til en pris, som alle kan betale. Ofte får du to retter mad, og to glas vin til 222 kroner. Om det var grunden til, at Slap Af var fuldt booket den dag, vi var forbi, ved jeg ikke, men vi fik i hvert fald det sidste bord.

Betjeningen slapper ikke af

Selvom vi kom lidt sent, og der var fuldt hus, kom der en tjener hen til os med det samme. Han informerede os om, at de havde travlt, men at der var plads til os. Vi mærkede ikke travlheden på betjeningen, hvilket var flot. Der var ingen ventetid. Først blev der hældt vin i glassene. Pænt store glas må siges, og så kom brødet. Brød med løg og øl. Dertil estragonmayo.

Den kreative suppe

Pighvar suppe med hvide asparges, friteret citrongræs, forårsløg og blåmuslinger. Serveringen var som en sandbund, hvori suppen bliver hældt over. Sprøde asparges der gav god syre til suppen. Godt komponeret ret der gav plads til alle ingredienserne. 65 kroner var prisen.

Muslingesuppe med pighvar. Foto: Aarhus Update
Muslingesuppe med pighvar. Foto: Aarhus Update

Rørt tatar i superligaen

Når man har tatar på menukortet, er det oplagt at prøve den. Grunden er, at hvis den er i orden, så er der stor sandsynlighed for, at resten af menukortet også spiller maks. Kapers og tabasco var rørt ind i kødet. Ellers var der syltede bøgehatte, croutoner og peberrodscreme. Konsistensen var blød, og den havde en perfekt umamismag. De syltede perleløg var i verdensklasse. Opvisning i syrebalance. 85 kroner - nuvel det var en forret. Men til den pris er jeg ikke i tvivl. Byens bedste. Længere er den ikke.

Kalvecuvette med nye kartofler, cherrytomater, bøgehatte og pesto af ramsløg fra Risskov. Stor portion. Kødet var sygt mørt. Tomaterne var syltede, og efterfølgende stegt på panden. En fin kraftig glace.

Den anden hovedret var unghanebryst, bælgærter, bacon, syltede perleløg og ristet hjertesalat. Tjeneren doserede den nedkogt glace ved bordet. En stor portion med meget smag. Unghanen var saftig, og den spillede godt sammen med de øvrige ingredienser. Begge hovedretter kostede 160 kroner.

Forrygende god tatar. Foto: Aarhus Update
Forrygende god tatar. Foto: Aarhus Update

Friske jordbær

Yoghurtis med koldskål af vanilje, kærnemælk og yoghurt. Friske og frysetørrede jordbær og grov crumble. En frisk, lækker og snorlige sommerdessert til 65 kroner.

Dessert med jordbær. Foto: Aarhus Update
Dessert med jordbær. Foto: Aarhus Update

Penna cotta

Penna cotta med marcha grøn te til. Flot dessert. Måske lidt pleaseragtig. Lidt mere friskhed ville ikke gøre noget. Konsistensen sad ikke lige i skabet. Den var ikke cremet, som den burde være. Men jeg kunne godt lide den. 65 kroner

Penna cotta. Foto: Aarhus Update
Penna cotta. Foto: Aarhus Update

Verdensklasse-betjening

Det viste sig, at det var restaurantchefen, som var vores tjener. Han kom fra Holstebro. Det er der som udgangspunkt ikke noget galt i. Og slet ikke her. For filan han var god. Vinen var der bare styr på. Knivskarp i sine anbefalinger.

Regningen

Vi kom af med 975 kroner i alt, heraf udgjorde vinen 375 kroner. Det kan vi ikke klage over. Tværtimod. Tre store retter hver. Godt med vin. Brød og vand var med i prisen. Dagens to retter med to vine kostede kun 222 kroner. Bordet ved siden af fik den - og de var godt tilfredse.

Hvad mener vi så om Slap AF?

En ting er sikkert, og det er, at maden smagte godt. Måske var det ikke kunst, men der var smag på drengen. Eneste lidt svage servering var panna cottaen. Resten var i den grad skønt. Selv på en travl dag er der styr på tingene. Der er et godt flow i serveringerne, og betjeningen er god. Stemningen er nede på jorden, og der er en afslappet atmosfære. En klokkeklar anbefaling herfra.

Publiceret: 07. Juli 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!