Sårt i Jægergårdsgade. Foto: Aarhus Update
Sårt i Jægergårdsgade. Foto: Aarhus Update
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madanmeldelse: SÅRT - tilbagelænet på den fede måde

Af Jan L. Pedersen, Aarhus Update
Restauranten

SÅRT 
Jægergårdsgade 6 8000 Aarhus C

Jægergårdsgade er i fuld gang med sin anden ungdom. Gaden er mere hip end nogensinde før. Et, mindre, hav af nye forretninger er skudt op. En stor del af dem har med mad at gøre. En af de nye, lidt uvorne, drenge i klasse er SÅRT. En kombineret restaurant og delikatessebutik. Indretningen og atmosfæren er cool, grænsende til det hippe.

Naturligvis naturlig vin

Tilgangen til vin er afslappet. Dermed ikke sagt at folkene bag SÅRT ikke ved noget om vin, for det gør de afgjort. Men de har kun økologisk, biodynamisk og naturvin. Det er ikke de gamle Bordeauxer, Ripasso eller Amarone, du finder på kortet her. Det kan de ikke lide. SÅRT har en holdning til meget, herunder til vin. De er kategoriske. Sådan er det. Enten kan man lide det, eller så kan man ikke. Jeg har været der flere gange. De har noget ganske fremragende vin, men også noget som jeg ikke forstår. Men vi drak lidt rød- og hvidvin. Begge i den lette genre. Gode vine, som er yderst drikkevenlige.

Naturlig vin hos Sårt. Foto: Aarhus Update
Naturlig vin hos Sårt. Foto: Aarhus Update

Anstændig betjening

Lækker stil og gennemført indretning. Lokalerne har før været brugt til restaurant. Men uden den store succes. Det ser ud til, at drengene bag SÅRT har bedre succes. De er i hvert fald tro mod deres koncept. Gennemført, det skal de have. Betjeningen var en yngre mand, som viste sig fra sin bedste side. Jeg elsker den type betjening, som ved, hvad de har med at gøre, uden at iscenesætte og promovere sig selv.

Et hjørne hos Sårt. Foto: Aarhus Update
Et hjørne hos Sårt. Foto: Aarhus Update

Maden skulle efter sigende være rustikt

Hvad, det så end dækker over, er mere fluffy. Vi bestilte noget trøffelsalami fra slagteren i Siena. Det var ikke hjemmelavet, men det var også fuldstændig underordnet. Det smagte fantastisk. Derefter en omgang pasta og charcuteriefadet.

Trøffelsalami. Foto: Aarhus Update
Trøffelsalami. Foto: Aarhus Update

Danske pølser uden så meget ævl

Charcuterie hedder det så smukt på kortet. Alt er dog dansk. Og når det smager som her, så er det weltklasse. For filan, hvor var det godt. Der var fire forskellige slags. Skinke, Ventricina med cayennepeber, Lonza og Coppa. Dertil var der aioli, tomatpesto og tahin, som er en pasta af malede sesamfrø. Tre meget forskellige slags, der passede godt til pølserne. Lidt fermenteret grønt havde også fundet vej til fadet. Gode, syrlige pastinakker og gulerødder. I kurven var der to slags brød. Lækkert og selvfølgelig frisk og hjemmebagt. Prisen for fadet var 150 kroner.

Charcuteriefadet. Foto: Aarhus Update
Charcuteriefadet. Foto: Aarhus Update

Bolognese danes

Pasta med kalveskank, braiseret, med masser af parmesan fra en kæmpe ost, som udhules i takt med, at pastaen bestilles. Pastaen var al dente. 1-0 til SÅRT her. Det er ufattelig sjældent, man får en perfekt kogt pasta på en restaurant. Men det var tilfældet her. Jeg forstod på tjeneren, at det var en dansk bolognese. Det var det også. Kødet var forrygende mørt og sammen med parmasanen, var det kærlighed ved første blik. Pastasauce bruger man ikke. Eller det er løgn. For der var lidt i bunden. Men den gjorde ikke meget væsen ud af sig. Prisen var 150 kroner. Alt i alt en mættende og ærlig omgang.

Hjemmelavet pasta. Foto: Aarhus Update
Hjemmelavet pasta. Foto: Aarhus Update

Vores vurdering

SÅRT er ærlig. De skiller sig ud fra mængden. Befriende, selvom jeg af og til tænker, hvorfor mon? Deres mad smager godt. Råvarerne er de bedste, der kan opdrives. Størstedelen af kødet, inklusiv det færdige charcuterie, kommer fra deres bondegård. De laver det meste selv. God stil. Alt i alt er SÅRT et hyggeligt sted. De er sig selv og gør det forrygende godt. Jeg holder af både restauranten og delikatessebutikken. Et besøg på SÅRT er ukompliceret. Der er ikke så meget, du skal tage stilling til. Du slipper også for lange enetaler om mad og vin. Kort og præcis intro. That's it.

Vi betalte i alt 540 kroner for charcuteri, trøffelsalamien, pastaen og for to glas vin. En fair pris. En stor anbefaling herfra.

Publiceret: 03. Januar 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere