TOASTiT i Aarhus. Foto: Aarhus Update
TOASTiT i Aarhus. Foto: Aarhus Update
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madanmeldelse: Sådan skal en toast laves - TOASTiT... Ja TAK!

Af Anders Møhlenberg, Aarhus Update
TOASTiT

Klostergade 68
8000 Aarhus C
Telefon: +45 23 30 60 79

Aarhus Update besøgte og anmeldte TOASTiT sidste forår, et par måneder efter åbningen af deres café/takeaway i Klostergade. De fik vores bedste anbefalinger med på vejen dengang, men spørgsmålet er, om de har kunne holde kvaliteten i top og videreudvikle på deres koncept?

Svaret er et rungende JA!

Toast for enhver smag

TOASTiT ligger i Klostergade, ved siden af Café Gemmestedet. Caféen ser ikke ud af meget udefra, men indenfor er stilen rå og hyggelig. Der er plads til omkring 25 spisende gæster indenfor.

Vi fandt plads, og jeg hentede menukortet i disken, hvor jeg blev mødt af en smilende pige, som også var meget behjælpelig med at lokalisere de rigtige drikkevare i køleskabet for mig, samt uddele præferencer i forhold til hvilke milk shakes jeg skulle vælge. Første indtryk var rigtig positivt - stor variation af toasts på menukortet.

Lidt kø til at spise. Foto: Aarhus Update
Lidt kø til at spise. Foto: Aarhus Update

Hold nu op, hvor smagte det godt

Vi fik afgivet bestillingen og modtog diverse toasts og drikkevarer kort tid efter bestillingen, hvilket var rart med en flok sultne unger ved bordet.

Og jeg kan ligeså godt afsløre, de smagte forrygende hver og én. Der var tilpas stor variation i de forskellige toasts, og jeg vil klart anbefale, at man bestiller varieret, og deler ved bordet.

Brødet er en stor del af (toast)oplevelsen. Langtidshævet surdejsbrød som er 48 timer undervejs, smurt i smør og ‘grillet' helt perfekt. Brødet får en perfekt sprødhed og krumme, som i dén grad komplimenterer de velvalgte råvarer på absolut bedste vis.

Parisertoast. Foto: Aarhus Update
Parisertoast. Foto: Aarhus Update

Parisertoast anno 2017

Den gode gamle parisertoast, som vi alle kender, er i høj grad blevet opgraderet på TOASTiT. Og heldigvis for det da!

Her består den af; fransk landskinke, sennepsmayo, ovnbagte tomater og lagret Havarti. Der var ikke sparret på landskinken, som var dejligt dominerende i hver bid, sennepsmayo'en var mild, de ovnbagte tomater var lækre, og mængden af ost var fint balanceret, således at det ikke blev en omgang ost med brød - og så smagte osten i øvrigt rigtig godt.

I første omgang børnenes favorit!

Lidt at drikke. Foto: Aarhus Update
Lidt at drikke. Foto: Aarhus Update

Cowboytoast anno 2017 alias “Beef’n 2xcheese”

Jeg må indrømme, at jeg er større tilhænger af navnet anno 2017, end i de gode gamle dage, og så absolut også større tilhænger af toasten i sig selv. Den består af; krydret oksekød, løg- og chilikompot, cheddar og lagret Havarti. En skøn smagsoplevelse med masser af krydret kød, som giver en lille smule bid i toasten, afbalanceret med den lidt søde kompot. Mums. Her er tale om en meatlover med masser af kød, ikke den mindste smule grønt, og så er den halvtung - på den gode måde, synes jeg.

Beef'n 2xcheese. Foto: Aarhus Update
Beef'n 2xcheese. Foto: Aarhus Update

Chorizo

Aftenens eneste toast med et ‘touch' af grønt, hvilket i sig selv var dejligt. Den bestod af; grillet chorizo, grillet peberfrugt, persille mayo, semicurado, lagret Havarti og lidt grønt.

Smagen af chorizo forsvandt desværre lidt i kombinationen af grillet peberfrugter, persille mayo og det grønne, hvilket var lidt ærgerligt. Dog fungerede de grillede peberfrugter sammen med det grønne og mayo'en rigtig godt, hvilket heldigvis ikke gjorde dette til et dårligt valg.

Chorizo. Foto: Aarhus Update
Chorizo. Foto: Aarhus Update

Wake Up (Aftenens helt store vinder)

Også blandt ungerne. Dejligt nytænkende, og en fantastisk sammensætning af råvarer er, hvad der gør denne toast ‘outstanding'. Den består af; fransk landskinke, lagret Havarti, champignon, bacon, spejlæg, bbq-mayo og chilikompot. Især den franske landskinke og bacon sammen med spejlæg og bbq-mayo fungerede himmelsk, og dertil tilsat champignon, lagret Havarti og chilikompot gjorde smagsoplevelsen fuldendt.

Wake up toast. Foto: Aarhus Update
Wake up toast. Foto: Aarhus Update

Det mener vi

Det må siges, at TOASTiT i den grad har formået at opretholde kvaliteten og videreudvikle konceptet. De laver stadig fremragende toast og endda til enhver smag. Ros og respekt for det. Prisen kommer vi heller ikke udenom. Niveauet ligger på mellem 50 og 58 kroner for en toast, og med den oplevelse og kvalitet der følger med, sammenlignet med andet takeaway i byen, så giver vi endnu engang dette sted vores varmeste anbefalinger. Hvis du ikke har besøgt TOASTiT endnu, så må det være en fejl. Det fortjener helt sikkert et besøg - og de laver noget mad, alle kan lide.

Publiceret: 08. September 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt