Pica Pica tæt på Åen. Foto: Aarhus Update
Pica Pica tæt på Åen. Foto: Aarhus Update
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madanmeldelse: Pica Pica - Vinbarernes svar på Bent J

Af Pernille Søborg, Aarhus Update
Pica Pica Vinbodega

Vester Allé 15 
8000 Aarhus C
Tlf: +45 25 66 78 00

Pica Pica er et herligt sted. En vinbodega, med en uformel og afslappet holdning til vin og tapas. Lidt gemt af vejen og med udsigt til åen og et stenkast fra VoxHall. Her er en stemning, som er unik. Den minder om det legendariske jazz-værtshus, Bent J, bare uden røg, og med forrygende god vin til prisen. Der er fyldt med mennesker, og jazzorkesterets skæve akkorder får stemningen til at gå op i en højere enhed.

Nippe, nappe og haps

Navnet Pica Pica betyder: “Bare lige lidt at nippe nappe eller haps haps”. Og det er præcis, hvad menuen bød på. Tapas fås i forskellige størrelser alt efter, hvor sulten man er. Betjeningen var ikke sen til at komme forbi med vinkort og vand og informerede os samtidig om maden. Vi bestilte, selvfølgelig, den store, aftentallerken til 145 kroner stykket.

Fuld hus. Foto: 
Aarhus Update
Fuld hus. Foto: Aarhus Update

Tapas - alt på et bræt

Et overdådigt bræt blev stillet foran os. Der var meget mad. Tre forskellige slags pølse; Lomo, chorizo af sortfodsskinke og skinke, der var lagret i tre år. Af ost var der Gammel Knas - en lagret havarti, Tomme De Savoie - fyldig, mild og med en smule syrlig smag samt Havgus - den knasende, let smuldrende ost med smag af karamel, salt, nødder og en anelse stald. Rundt på brættet lå der søde, gule chilier samt et par skåle med artiskokhjertecreme med en smule trøffel og en puré af soltørrede tomater. Ved siden af kom oliven og soltørrede tomater. Det hjemmebagte, økologiske surdejsbrød var skåret ud i små stykker, så det var lige til at gå til. Der manglede bestemt ikke noget. Der var god variation, og det smagte godt.

Lækker tapas. Foto: Aarhus Update
Lækker tapas. Foto: Aarhus Update

Vin som alle kan betale

Vinkortet er med ren egen import. Jeg elsker at smage vine, jeg ikke har smagt før. Hos Pica Pica er der rig mulighed for det. Tjenerne ved noget om det, de serverer. Det tæller op, og du kan trygt lade dig vejlede af dem, uden det går galt. Vi startede med en fransk bordvin på ren Viognier. Lidt fedme skader ikke, og til prisen var det et forrygende godt glas. Vi drak også en østrigsk rødvin, som var tæt på at vælte os ned af stolen. Så god var den. Blauer Zweigelt og Blaufränkisch var druerne. Prøv den, for den skal opleves. Næste glas var spansk. Orto, som jeg havde smagt før. Spændende glas vin. To glas spanske bobler sluttede vi af med. Det var jo hyggeligt. Fem glas vin per person, det giver et gennemsnit på 70 kroner per glas. Og de er ikke nærige med opfyldningen. Hvis du tager kvaliteten af vinene og holder op mod prisen, så er der god value for money.

Et udmærket glas vin. 
Foto: Aarhus Update
Et udmærket glas vin. Foto: Aarhus Update

Vinens hule

På Pica Pica træder man ind i en lille hule. Glødelamper og stearinlys sørger for den rolige, mørke og tilbagelænede stemning. Langborde, vintønder, skolestole og barstole skaber sammen med de rå og nøgne vægge en intim og autentisk stemning. Lounge musik er i højtalerne, indtil livemusikken tager over. Det var fuldt hus fra start.

Vinvognen. Foto: Aarhus Update
Vinvognen. Foto: Aarhus Update

Livemusik

På Pica Pica er der livemusik et par gange om ugen. Nogle gange mere. Det afhænger af, hvem der lige kommer forbi. Denne aften var det jazz med kontrabas, trommer, klaver og sangerinden Sara Flint. En meget velspillende kvartet, der fik det til at swinge ud i vinbaren. De havde løftet stemningen, og der var godt gang i vinbaren lang tid efter, bandet var stoppet med at spille.

Livemusik. Foto: Aarhus Update
Livemusik. Foto: Aarhus Update

Hvorfor er Pica Pica et besøg værd?

Edit, ikke et besøg, men flere besøg værd. Grunden er, at du får nærvær, hygge og stemning som en vinbar i Spanien - og så i den fede ende af åen. Her er ro. Du er lidt i skjul, og så får du rigtig god vin til få penge. Pica Pica har potentiale, eller rettere, de er vinens svar på Bent J. Længere er den ikke. Et potentiel stamsted, hvis det altså ikke allerede er et stamsted. Det er det blevet for mig.

Der er en stemning, som gør, at man ikke har lyst til at tage hjem. Hvor er det livsbekræftende. Prøv det, du bliver glad i låget. Pica Pica har så meget at byde på, og de har i den grad skabt en scene, hvor jazz og blues forenes med vin. Længe leve Pica Pica.

Pica Pica en sen nattetime. Foto: Aarhus Update
Pica Pica en sen nattetime. Foto: Aarhus Update
Lidt mad. Foto: Aarhus Update
Lidt mad. Foto: Aarhus Update
Brød og tilbehør. Foto: Aarhus Update
Brød og tilbehør. Foto: Aarhus Update

Publiceret: 06. Oktober 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus Midt
Seneste
Lokalavisen Aarhus Midt
Mest læste
Lokalavisen Aarhus Midt
112