Kaali Nordic Food. Foto: Aarhus Update
Kaali Nordic Food. Foto: Aarhus Update
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madanmeldelse: Kaali Nordic Food - sprængfyldt med god kvalitet

Af Pernille Søborg, Aarhus Update
Kaali Nordic Food

Frederiks Allé 102
8000 Aarhus
+45 86 12 93 95

Et stigende antal caféer med fokus på bæredygtighed popper op i Aarhus. Og med manges ønske om en miljøbevidst og sundere livsstil giver det mulighed for at få noget sundt på tallerkenen. Det er, hvad enten man spiser på caféerne eller tager det med som takeaway. Café Kaali er den nye café på Frederiks Allé, der har fokus på bæredygtighed. Siden midt i januar har de tilbudt retter, tilberedt med økologiske og nordiske råvarer.

“Kåli” eller “Kali”?

Navnet Kaali er finsk og på trods af betydningen kål, så udtales navnet med a. Og kål må vi erkende, der er på menuen. Det går igen i næsten alle retter året rundt.

Tre gange sandwich

De tre sandwich til 49 kroner stykket, kylling, vegetar og fisk, er altid på menuen. Hvilke råvarer, der yderligere er i, afhænger af årstiden. I vintermenuen var kyllingen med lilla grønkål, champignon, syltede løg, vesterhavsost og trøffel-tang mayo. Kyllingen var friskplukket og saftig. Trøffel-tang mayoen løftede sandwichen og gav den et pift sammen med de syltede løg. De øvrige ingredienser gjorde ikke meget væsen af sig.

Næste sandwich var med fisk. Torsk og derudover gulerodspure, persillepesto, grønkål og syltede løg. Fisken var fint frisk. Persillepestoen havde god smag, og igen var det de syltede løg, der var fremtrædende i en ellers meget fersk og svag sandwich.

Vegetarsandwichen var med pastinakpure, grønkål, syltede løg, syltede rødbeder og champignon. Pastinakken kom fint frem, og de syltede rødbeder tog kegler. Sandwichbrødet var i den grove ende af skalaen. Hjemmebagt selvfølgelig. Der var fint bid i brødet, og en smule tang var tilsat, hvilket gav en fin saltet smag.

Kyllingesandwich. Foto: Aarhus Update
Kyllingesandwich. Foto: Aarhus Update

En grillet snack

Grillet sandwich med vesterhavsost, lilla grønkål, sennep og syltede løg. Brødet var sprødt, og senneppen gav sandwichen smag. 29 kroner kostede den lille sandwich, der gjorde det godt.

Grillet snack. Foto: Aarhus Update
Grillet snack. Foto: Aarhus Update

Alt på en gaffel

Vinterens salat til 49 kroner med hjemmebagt brød og smør. Råsyltede rødbeder, gulerødder, lilla grønkål, græskar- og speltkerner, champignon, løg og vinaigrette. En rigtig vinterret med dybe røde farver. Hvis alle ingredienserne var på gaflen på samme tid, virkede det godt. En meget naturlig smag, hvor de friske og sprøde råvarer kom til deres ret. Vinaigretten var der ikke meget af. Det var tydeligt, at de enkelte grøntsager skulle være smagsgiverne.

Salaten. Foto: Aarhus Update
Salaten. Foto: Aarhus Update

Saltmangel

Vinterens tærte til 49 kroner med kartoffel, lilla grønkål og løg. Serveret med persillepesto. Tærtedejen var grov og godt sprød. Råvarerne var igen friske og grove, hvilket tæller op. Men da både grønkål og kartofler suger salt, kunne tærten efter min mening godt have klaret en ekstra del salt og gerne mere krydderi. En stor og mættende portion.

Tærten. Foto: Aarhus Update
Tærten. Foto: Aarhus Update

Så kom scoringen

Brændende kærlighed a la Kaali var dagens ret i denne uge. Smuk og farverig portion. Grov pastinak- og kartoffelmos med persille på toppen. Ved siden af var der gulerødder, bacon, æbler, rodfrugter, syltede løg, flæskesvær og persille på toppen samt store skiver af bolsjebeder. 65 kroner var prisen for dette måltid. Uden sammenligning dagens bedste ret. Der var god smag, og den var veltilberedt med bid i samtlige grøntsager og godt komponeret. Som afslutning bestilte vi dagens kage. Det var gulerodskage med ostecreme til 25 kroner.

Brændende kærlighed. Foto: Aarhus Update
Brændende kærlighed. Foto: Aarhus Update

Vores regning

Holdningen på Kaali er, at lækker mad skal være tilgængeligt for alle. Det må man sige, det er her. Vi betalte i alt 514 kroner for fire sandwich, en salat, tærte, dagens ret, et stykke kage, to kaffer, to juicer, en øl og en kande vand.

Vurdering

Maden på Kaali er lavet af de råvarer, der omgiver os, og vi har i Norden. Danske, økologiske råvarer. Tanken er god, og det er næringsrig mad sprængfyldt med grøntsager. Frisk, god kvalitet og bæredygtigt til fornuftige priser er ordene herfra. Råvarernes naturlige smag er fremtrædende, men der mangler generelt smag. Nogle flere krydderurter ville gøre underværker. Nok manglede jeg smag, men jeg har stor respekt for den måde, Kaali behandler råvarerne og har en bæredygtig tankegang. Er man til bæredygtighed, sundhed, er miljøbevidst og har fokus på ernæring, så er Kaali lige noget for dig. Det er hyggeligt, og man forlader caféen mæt og med god samvittighed.

Publiceret: 10. Marts 2017 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus Midt
Seneste
Lokalavisen Aarhus Midt
Mest læste
Lokalavisen Aarhus Midt
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt