Burger Boom. Foto: Aarhus Update
Burger Boom. Foto: Aarhus Update
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madanmeldelse: Det store boom af en burgerbar

Af Jan L. Pedersen, Aarhus Update
Burger Boom

Østergade 14
8000 Aarhus
Telefon: 87 30 30 20

Burgerscenen i Aarhus har aldrig været større, end den er nu. Det er både godt og skidt. Det gode er, at der er et stort udvalg. Det knap så gode er, at der er flere dårlige burgere end før. En af de nye burgerjoints er Burger Boom i Østergade. De satser på kvalitet fremfor kvantitet. Burger Boom gør ikke meget væsen ud af sig. Stille og roligt har de fundet en stil. Den ser ud til at virke, da der altid er mange gæster hos dem.

Overskueligt og tydeligt

På Burger Boom har de fem forskellige burgere, to slags fritter samt søde kartofler på menukortet. Ganske overskueligt. Vi bestilte en hamburger og to menuer; en Bacon cheeseburger og en Boom chicken burger. Menuen består udover burger af valgfri fritter. Der er tre slags at vælge mellem: Fritter med timian og tørret parmesan, smeltet ost og timian eller søde kartofler med timian. Derudover en valgfri drikke.

Godt med gæster. Foto: Aarhus Update
Godt med gæster. Foto: Aarhus Update

Kødkvæg fra Mols

Kødet i en burger er vigtig. Ikke kun kvaliteten, men også tilberedningen. Den tørre og skamstegte bøf er uspiselig. Men hos Burger Boom har de fuldstændig styr på, hvordan man steger en rosa og saftig bøf. De to, vi fik, var perfekte. En sjælden præcision og omhyggelighed. At kødet var fra fritgående kødkvæg fra Mols og ikke malkekvæg var uden tvivl et plus.

Køkkenet hos Burger Boom. Foto: Aarhus Update
Køkkenet hos Burger Boom. Foto: Aarhus Update

Klassisk burger med præcision

Bacon cheeseburgeren var med agurkesalat, løg og sprødt og saftig bacon. Bøffen var perfekt. Saftig og rosa, som den skal være. Den hjemmelavede agurkesalat var et klart plus i burgerne. God syrlighed og knassprøde var oplevelsen. En god, klassisk burger med flot smag. Prisen var 75 kroner.

Bacon cheeseburgeren. Foto: Aarhus Update
Bacon cheeseburgeren. Foto: Aarhus Update

Et boom af en kylling

Boom chicken burger menuen kostede 80 kroner. Vi satte tænderne i en crispy kylling, der var perfekt krydret. Nøj, den var lækker. Sprød og saftig kylling, der var med et væld af krydderier. Derudover var der salat, rød peber, hjemmelavede syltede agurker og husets dressing. Et pletskud af en burger. Byens bedste kyllingeburger blev vi enige om.

Chicken burger. Foto: Aarhus Update
Chicken burger. Foto: Aarhus Update

Sådan skal en hamburger smage

Hamburgeren var der ikke noget overraskende ved. Den var præcis, som vi håbede på. Enkel, med en god bolle, velsmagende bøf, den gode hjemmelavede agurkesalat og løg. Prisen er 50 kroner. Der er kun en ting at sige her, og det er, prøv den!

Hamburgeren. Foto: Aarhus Update
Hamburgeren. Foto: Aarhus Update

Kød og bolle med kvalitet

Det er gennemgående gode burgere, der er at finde på Boom Burger. Bollen er grillet og med honning og olivenolie. Den har en dejlig blød konsistens, og skræller ikke ganen. Doseringen af de øvrige ingredienser er tilpas afstemt. Burgeren bliver ikke våd til sidst og er let at spise. Kødet kommer fra Mols Bjerge Skovkvæg. Det smages, at det er godt kød, og manden ved grillen havde styr på, hvordan kødet skulle tilberedes.

Fritter og chickenburger. Foto: Aarhus Update
Fritter og chickenburger. Foto: Aarhus Update

Pimp din burger

På disken står 16 forskellige dyppelser, du kan vælge mellem. Flere af dem var hjemmelavede. Vi prøvede chilimayo, ketchup og hvidløgsmayo. Mest til at dyppe de tynde fritter, i men også en perfekt måde at pimpe sin burger, hvis du er i ekstra greasy humør eller er til mere smag.

Pimp din burger. Foto: Aarhus Update
Pimp din burger. Foto: Aarhus Update

Ingen slinger i valsen

Personalet var imødekommende. Rolig og med overblik. Der var fart på. Mange mennesker kom forbi. Nogle for at tage maden med sig, andre satte sig ved et af bordene. 12 siddepladser er der inde og 4 ude, hvis vejret er til det.

Rosa bøf. Foto: Aarhus Update
Rosa bøf. Foto: Aarhus Update

Vores mening

Burger Boom gør det helt forrygende godt. Maden er gennemført, og der er kræset om kødet, bollen, de hjemmelavede agurker samt dyppelsen. Chickenburgeren er uden den mindste tvivl den bedste i Aarhus. Deres burgere med oksekød smagte også forrygende godt. Ikke mindst kødet er høj klasse. Personalets omhyggelighed og præcision betyder alt. Og det var der styr på her. Perfekt tilberedte burger, venlig betjening og et rent og pænt sted, som er stolte over det de laver. Hvad mere kan man ønske?

Publiceret: 09. September 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt