Pressefoto
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Karen fra Salling Aarhus er Dansk Supermarkeds bedste delikatesseelev

24-årig elev fra Salling i Aarhus er netop kåret som den bedste delikatesselev blandt alle elever i Dansk Supermarked Group

Om Sallings bedste delikatesseelev

  • Karen Kortbæk-Bertelsen
  • 24 år
  • Delikatesseelev i Salling Super Aarhus
  • Karen vandt 15.000 kroner til sig selv og 15.000 kroner til en fest for afdelingen.

Fra casting til finale
Karen og de øvrige 18 finaledeltagere slap gennem nåleøjet til finalen efter en casting i foråret, hvor i alt 94 bager- og slagterelever fra føtex, Bilka og Salling deltog. I september var finaledeltagerne på træningsweekend på Kold College i Odense, hvor de blev undervist, inspireret og udfordret i forskellige discipliner, og siden da har Karen trænet intenst frem til mesterskabet.

Om Dansk Supermarked Skills 

Til finalen i Dansk Supermarked Skills dystede 19 delikatesse-, gourmetslagter- og bagerelever fra føtex, Bilka og Salling om en samlet præmiesum på 180.000 kroner og Købmand Herman Sallings Delikatesse- Gourmetslagter- og Bagerelevpriser 2017.  Mesterskabet afholdes med henblik på at kvalitetsløfte føtex, Bilka og Sallings gourmetslagter- og bageruddannelse, give eleverne stolthed, motivation og engagement og vække de unges appetit for faget.

Kilde: Dansk Supermarked

Dansk Supermarkeds bedste delikatesseelev er fra Aarhus og hedder Karen Kortbæk-Bertelsen. Den 24-årige delikatesselev er netop blevet hyldet og har modtaget en check på 15.000 kroner, da hun og 18 andre finalister deltog i Dansk Supermarked Skills, som er Dansk Supermarked Groups årlige mesterskab for delikatesse-, gourmetslagter- og bagerelever i føtex, Bilka og Salling.

LÆS OGSÅ: Salling bliver eneejer af Dansk Supermarked

"Det er helt vildt at vinde, og jeg er meget overvældet. Jeg har altid haft en passion for madlavning, og siden jeg er startet som delikatesseelev er min passion for uddannelsen og faget kun vokset. Jeg glæder mig til at bruge min erfaring til DM i Skills i foråret, hvor jeg er udtaget til at dyste mod de allerbedste indenfor mit fag fra hele Danmark," siger Karen Kortbæk-Bertelsen i en pressemeddelelse fra Dansk Supermarked.

Pressefoto
Pressefoto

Klassisk smørrebrød

I finalen skulle Karen blandt andet lave tre klassiske stykker smørrebrød og herefter give sit bud på en nyfortolkning af dem. Dommerne lagde vægt på Karens 'ekstraordinære evne til at få smag, udseende og sammenhængskraft til at gå op i en højere enhed, ligesom Karen i særklasse evnede at tilberede råvarerne til perfektion.'

Pressefoto
Pressefoto

Mangler slagtere og bagere

Dansk Supermarked Group uddanner årligt 45 slagtere og 30 bagere, som set i forhold til det samlede antal af ledige elevpladser kunne være dobbelt så stort. Derfor er intentionen med det interne mesterskab ikke kun at dyrke passionen for håndværket og løfte eleverne fagligt, men også at vække de unges appetit for delikatesse- slagter og bagerfaget. 

VIDEO: Karin Salling åbner føtex i Ceres Byen i Aarhus

"En undersøgelse blandt folkeskoleelever viser, at de unge fravælger uddannelser inden for fødevarehåndværk, fordi de har et dårligt image. Rigtig mange ved ikke, hvor alsidigt det er at være bager eller slagter i et supermarked. Vi kan i Dansk Supermarked Group bryste os af at have nogle fantastisk dygtige elever, og forhåbentlig kan mesterskaberne være med til at inspirere flere unge og bruges som løftestang til at tiltrække flere elever til nogle fag, der i høj grad hungrer efter elever," siger Jon Skålerud, HR Senior Manager i Dansk Supermarked Group.

"Eleverne hos os er kendt for at gå hele vejen. Faktisk har halvdelen af vores varehuschefer i føtex og sektionschefer i Bilka startet deres karriere med en elevuddannelse, så ud over at uddanne eleverne til en karriere i et spændende fag, er uddannelserne også et stærk springbræt til en spændende fremtid med mange udviklingsmuligheder," siger Jon Skålerud.

-jr

 

Pressefoto
Pressefoto

Publiceret: 08. November 2017 14:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere