Der manglede ikke kreative input, da aarhusianere samledes til frivillighovedstadens første kick-off-møde på Sølystskolen i Skæring.
Der manglede ikke kreative input, da aarhusianere samledes til frivillighovedstadens første kick-off-møde på Sølystskolen i Skæring.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Idéer strømmer til frivillighovedstaden

De første spæde input og forslag til bidrag i ’Aarhus 2018 - Europæisk Frivillighovedstad’ er begyndt at spire blandt aarhusianerne. Du kan stadig nå at være med til kick-off-møde i juni

Fakta

De sidste kick-off-møder finder sted klokken 16.30-18.30 følgende steder og datoer: 

  • 8. juni i kantinen på Beder Skole, Skoleparken 6, Beder. 
  • 12. juni i Elværket, Thorsvej 4, Åbyhøj.
  • 13. juni i Den Blå Sal i Klostergadecentret, Klostergade 37, Aarhus C.
  • 20. juni i Frivillighuset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, Aarhus C

Kloge hænder til at hjælpe med praktiske gøremål. Folk, der inviteres ind på arbejdspladser eller organisationer for at undre sig og dermed stille gode spørgsmål til, hvorfor vi gør, som vi gør. Fællesspisning. Shuttle-busser, så ældre kan komme ud at dyrke sport. Førstehjælpskurser for børn.

Der manglede ikke kreative input, da aarhusianere samledes til frivillighovedstadens første kick-off-møde, som forleden fandt sted i festsalen på Sølystskolen i Egå. Formålet med møderne er netop at sætte gang i idégenereringen og lade folk netværke og fortælle hinanden, hvad de vil og kan gøre til frivillighovedstaden.

"Hele tanken bag frivillighovedstaden er, at både enkeltpersoner, grupper og organisationer byder ind og bidrager. De mødes på tværs og udveksler erfaringer. På den måde opstår nye og spændende samarbejder. Det handler om at bidrage, hjælpe hinanden, og gør en forskel på frivillig basis," siger programchef for Aarhus 2018 – Europæisk Frivillighovedstad, Henning Winther i en pressemeddelelse.

I slutningen af august er frivillighovedstaden vært ved syv stormøder med hvert sit tema, for eksempel inklusion, mangfoldighed og samarbejde. Meningen er her, at alle med en idé, et projekt eller blot et ønske om at bidrage med noget, deltager i den eller de stormøder, hvor de mangler inspiration eller viden i forhold til at handle på idéerne, gøre dem til virkelighed og få dem organiseret.

Aarhus 2018 – Europæisk Frivillighovedstad er facilitator for de aktiviteter, projekter, samarbejder og arrangementer, der kommer til at foregå i frivillighovedstadsåret. Den er ikke arrangør af det, der kommer til at foregå i frivillighovedstadsåret, forklarede Henning Winther til kick-off-mødet i Egå:

"Vi faciliterer en samtale mellem mennesker om de ting, der er vigtige," tilføjede han.

ksa

Publiceret: 08. Juni 2017 13:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus Midt
Seneste
Lokalavisen Aarhus Midt
Mest læste
Lokalavisen Aarhus Midt
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt