Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hele Aarhus festede med, da 12.000 løbere indtog midtbyen

Opbakningen fra publikum til søndagens Aarhus City Halvmarathon var helt i top, og det var tiltrængt på en dag, hvor der blev meldt om en hård tur

Dagens top 3 – herrer og damer

Herrerne:
1) Thomas Væsel Wade fra Stay Activ/In Sport i tiden 1.07.23
2) Jesper Fauerschou fra HLK/JDRF i tiden 1.08.46
3) Ulrik Heitmann fra IN SPORT/Adidas i tiden 1.09.54
Damerne:
1) Louise Langelund Batting fra Aarhus 1900 i tiden 1.18.01
2) Amalie Haughuus fra Runners High Horsens/RUNAAR i tiden 1.20.58
3) Lise Kandborg Sørensen fra AGF Atletik i tiden 1:22:08

"Jeg er RIGTIG glad for at komme i mål i dag," var en af Louise Langelund Battingsførste kommentarer. Kroppen var ikke helt i det rigtige mode, og varmen gjorde det ikke bedre. Alligevel blev det til hendes fjerde førsteplads siden løbets debut i 2012.

Herrernes sejr løb Thomas Væsel Wade med og Jesper Fauerschou, der ellers løb med startnummer 1, måtte se sig tilfreds med en flot 2. plads.

Sara Slott deltog i Stafet for Børnehjælpsdagen

Der var ingen hække at spotte på ruten og Sara Slott deltog heller ikke for at slå nye rekorder, men som ambassadør for Børnehjælpsdagen, der støtter udsatte børn og unge. Hun deltog sammen med 4 andre ambassadører i en stafet sammen med nogle af børnene.

Røde orm og Yrsa

For at gøre det hele lidt mere festligt har Jørgen Sønderkjær og Hanne Pedersen en tradition for at møde op i lidt alternativ løbetøj. I år var de i anledning af Aarhus Kulturby 2017 trukket i vikingekostumer som Røde orm og Yrsa.

"Vi kan godt lide den feed back, det giver og så er der noget sjovt at se på for børnene," fortalte Jørgen Sønderkjær.

"Og så er den en god måde at holde sig selv oppe på, hvis man bliver presset, for man kan ikke løbe rundt i sådan et kostume og se alt for presset ud," fortalte Hanne Pedersen.

 

Debutanten og den mere erfarne

20 procent af deltagerne i BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2017 deltog for første gang. Pernille Andsersen var én af dem og hun havde allieret sig med mere sin veninde Bitten Kolling, der løb sit fjerde halvmaraton.

"Det har været fedt at kunne trække på hendes erfaring. Hun har fortalt mig alt om, hvad jeg skulle spise, hvor meget jeg skulle drikke, og hvornår jeg skulle tisse," fortalte Pernille Andersen grinende og med sit første halvmarathon i hus.

ksa

Publiceret: 11. Juni 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus Midt
Seneste
Lokalavisen Aarhus Midt
Mest læste
Lokalavisen Aarhus Midt
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt