Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fremtidens klima på dagsordenenen: 2.700 skoleelever besøgte den store planet

Næste generation har klimaet øverst på dagsordenen, og de ved, hvad der er på spil. Det er det glade budskab fra Dansk Retursystem, som netop har haft besøg af 2.700 skoleelever i deres Learning Lab på klima-udstillingen Climate Planet i Aarhus.

Emilie fra 6.b på Gyvelhøjskolen er bekymret for klimaets fremtid. Derfor forsøger hun dagligt at opdrage sine forældre, så de bliver bedre til at slukke for lyset, tage korte bade og sortere affald.

”Min mor siger, jeg skal passe min egen butik,” siger Emilie og griner.

Men hun bliver alvorlig igen, da hun skal forklare, hvorfor det er så vigtigt at passe på klimaet:

 ”Fordi jeg gerne vil have, at der også er en Jord, når jeg får min egen familie.”

 Emilie er ikke den eneste, der tænker sådan.

Den 6., 8. og 9. juni har 2.700 elever været på besøg på Climate Planet-udstillingen på Aarhus havn, hvor de har set film om jordens klimaudvikling, bygget deres bud på fremtidens flaskeautomater i LEGO klodser og prøvet, hvordan det er at være en flaske, der bliver sendt gennem en flaskeautomat til gavn for CO2-regnskabet.

”Fælles for rigtig mange af børnene var, at de var meget bevidste om jordens tilstand. De var også bekymrede, og de var klar over, at de selv måtte gøre en indsats for at vende den nuværende udvikling,” siger Hanne Luke, kommunikationsdirektør i Dansk Retursystem.

På hver af de tre skoledage har eleverne bygget flere hundrede bud på fremtidens flaskeautomater. Der var flyvende, robotstyrede flaskeautomater, små flaskeautomater bygget ind i store træer og helt nye måder at tænke retursystem på. Mange af automaterne kørte på solenergi, og flere af børnene havde også integreret nye miljøvenlige indkøbsmønstre i deres bud på fremtidens flaskeautomater. 

”Det var fantastisk at se, hvor engagerede børnene var i klima, og hvor meget mange af dem vidste. Samtidig var det også opløftende at høre, hvordan de går på med krum hals og har masser af ideer og bud på, hvordan vi gør det bedre i fremtiden. Fremtidens klima er i gode hænder i næste generation,” afslutter Hanne Luke.

dp

Climate Planet på Aarhus Havn
Climate Planet på Aarhus Havn
Pressefoto
Publiceret: 09. Juni 2017 12:07
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus Midt
Seneste
Lokalavisen Aarhus Midt
Mest læste
Lokalavisen Aarhus Midt
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt