28-årige Anne Philipp drømmer om at få lov til at udfolde sin kunst på en af byens mange gavle. Det skal skabe glæde hos modtagerne. Nøjagtig som tilfældet med hendes værker på Aarhus Food Market.
28-årige Anne Philipp drømmer om at få lov til at udfolde sin kunst på en af byens mange gavle. Det skal skabe glæde hos modtagerne. Nøjagtig som tilfældet med hendes værker på Aarhus Food Market.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Anne Philipp sætter ansigter på Aarhus

Aarhus Nord-pige får bedst tiden til at gå med at have en blyant i hånden. Flere af hendes værker kan ses på Aarhus Food Market

Dyb koncentration, bløde og sirlige penselsstrøg - frem toner der sig stemningsfyldte kreationer.

Når 28-årige Anne Philipp ikke har travlt med sit faste arbejde som kommunikationsdesigner, så føler hun sig hjemme i den kunstneriske verden, hvor de foretrukne kreationer for tiden er portrætter af ansigter, køer og grise på en sort baggrund.

Men egentligt var det lidt en tilfældighed, at det lige blev til portrætter på en sort baggrund.

“Jeg skulle lave nogle tegninger til Aarhus Food Festival, hvor jeg skulle male på et helt sort lærred. Det kom der en ko ud af og en interesse for malerier med hvid på sort. Det giver noget dybde og en god 3D-effekt, synes jeg,” siger Anne Philipp, der i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på et kunstværk på den nye madbod, Charcuteriet, hos Aarhus Street Food.

“Jeg tegner en gris, som jeg gerne vil have folk til at studse over, når de møder den. Jeg håber, at værket kan frembringe et smil på folks læber, når de ser den og ansigterne,” siger Anne Philipp, som henviser til de tre ansigtsmalerier, der pryder en af Aarhus Street Foods bagvægge, som hun også har tegnet.

“Folk har taget rigtig godt imod dem. Ansigterne giver forhåbentligt folk noget at tænke over. De må gerne komme i godt humør, når de ser dem,” fortæller kunstneren og fortsætter:

“Jeg gjorde mig den tanke, at ansigterne gerne må være folkelige og i øjenhøjde med, hvad Aarhus Street Food repræsenterer. Her mødes man med sine venner og familie, så derfor tegnede jeg tre generationer, som på hver sin måde gerne må appellere til noget lethed. De skal være imødekommende. Det synes jeg nemlig, at madmarkedet er,” siger hun og tilføjer om ansigtsportrætterne:

“Jeg kender dem ikke. Det er ansigter, som jeg har fundet forskellige steder på internettet. Det eneste, jeg kan garantere, er, at de ikke er danske. Men fælles for dem alle tre er, at de taler til mig. Man kan reflektere noget glæde i dem, og det er et vigtigt budskab i min kunst.“

Drømmer om gavle

Indtil videre udstilles Anne Philipps kunst kun få steder i byen, men på sigt kunne hun godt tænke sig en større væg på en af byens mange gavle.

“Der sker mange spændende ting med kunsten i øjeblikket i Aarhus, hvor flere og flere gavle bliver til kunstværker. Det kunne være rigtig fedt, hvis jeg kunne få lov til at lave noget på en bygning på en vej, hvor folk får et smil på læben, når de kommer forbi et af mine malerier,” fortæller Anne Philipp drømmende.

Men indtil da skal grisen hos Aarhus Street Food tegnes færdig, inden hun til september kaster sig over et nyt projekt på Aarhus Handelsgymnasium i Viby.

Om det igen bliver hvide tegnestreger på en sort baggrund, må tiden vise.

Publiceret: 04. August 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere