Aarhus Teaters nye direktørduo Trine Holm Thomsen og Allan Aagaard kan glæde sig over et flot billetsalg.
Aarhus Teaters nye direktørduo Trine Holm Thomsen og Allan Aagaard kan glæde sig over et flot billetsalg.
Foto: Isak Hoffmeyer
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Aarhus Teater har det bedste billetsalg i 13 år

Aarhus Teater har solgt 9.000 flere billetter end sidste sæson

Der er grund til at glæde sig over en flot sæson hos Aarhus Teater.

Hele 114.000 billetter har man solgt i 2016/17-sæsonen, og det er 9.000 flere billetter end sidste sæson, som i forvejen var fremragende.

Resultatet er det bedste på Aarhus Teater de sidste 13 år, skriver teatret i en pressemeddelelse. 

Ikke bare det flotte billetsalg har gjort sæsonen til en mindeværdig af slagsen. Teatret modtog i samarbejde med Sort/Hvid ikke færre end fem Reumertstatuetter ved årets prisuddeling i foråret 2017.

Blandt de billetsælgende højdespringere i sidste sæson kan nævnes den Christian Lollikes anmelderroste Erasmus Montanus, der spillede for udsolgte huse fra premierestart (18.600 billetter), Fakiren fra Bilbao (21.000 billetter), Cash-teaterkoncerten American Spirit (16.500 billetter) og rockmusicalen Jesus Christ Superstar (25.500 billetter).

"Sæson 2016/17 på Aarhus Teater har været fantastisk. Og så glæder det mig dybt, at vores forestillinger i sæsonen generelt har haft et højt kunstnerisk niveau, hvilket også indbragte Aarhus Teater fornemme priser for Erasmus Montanus (Årets forestilling 2017) og Living Dead (Årets Særpris 2017). Det er, som om at der i sæsonen har været en holdningsmæssig symmetri mellem kritikernes og publikums positive oplevelse af vores forestillinger – det gør mig både glad og stolt," siger teaterdirektør Trine Holm Thomsen

Direktør Allan Aagaard mener dog ikke, at teatret i indeværende og næste sæson kan nå samme billetsalgsmæssige højder og det har én bestemt - og glædelig - grund.

"Vi har været så heldige at modtage en donation fra Salling Fondene på 50 millioner kroner til at bygge en helt ny Store Scene op fra bunden. Det tekniske udstyr er utidssvarende og skal udskiftes lige fra toppen af scenetårnet til gulvet på selve scenen, således at Aarhus Teater i fremtiden vil fremstå som et af Nordeuropas mest moderne teaterhuse. Det er et særdeles omfattende arbejde, som vil påvirke hele teatret og umuliggøre forestillinger i huset i de fire måneder, ombygningen varer. Det vil naturligvis have indflydelse på billetsalget i de berørte sæsoner, idet vi ikke kan spille det samme antal forestillinger som normalt. Til gengæld kan publikum glæde sig til at opleve et toptunet teater efter ombygningen," siger direktøren.

Ombygningen ventes at strække sig fra ultimo maj til ultimo september 2018.

dp

Publiceret: 07. August 2017 09:50

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere