Andreas Jebro blev hædret med prisen for årets mandlige hovedrolle. Foto: Emilie Therese
Andreas Jebro blev hædret med prisen for årets mandlige hovedrolle. Foto: Emilie Therese
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Aarhus tænker vildt og høster hæder

Aarhusiansk teater styrer lige nu. Især gentænkningen af klassikeren ”Erasmus Montanus” i 2017-ånden gav Reumert-priser til Aarhus Teater

Af Tina Bryld, JP Aarhus

At et teaterstykke er en klassiker, betyder ikke, at det skal sættes op på en klassisk måde.

Det fik Aarhus Teater et ganske kontant bevis for, da Reumert-priserne lørdag aften blev uddelt i København. Teatret og dramatikeren og instruktøren Christian Lollikes opsætning af Ludvig Holbergs ”Erasmus Montanus” fra 1723 blev hædret i tre af de store kategorier ved prisuddelingen.

Selve forestillingen, der spillede for udsolgte huse i Aarhus Teaters største sal, fik prisen som årets teaterforestilling, og den 33-årige Andreas Jebro blev hædret med prisen for årets mandlige hovedrolle. Han har prøvet det før – i 2014 modtog han en Reumert for årets mandlige birolle for sit arbejde med “Den spanske flue” på Aalborg Teater.

Hertil kommer, at også prisen for bedste scenedesign gik til forestillingen. Den stod de nyuddannede scenografer David Gehrt og Ida Grarup Nielsen for.

Teaterchef for Aarhus Teater Trine Holm Thomsen var i København for at være med til prisuddelingen og var svært tilfreds.

”Det var naturligvis dejligt og motiverende at få så fine anerkendelser fra Reumert -juryen for vores arbejde,” siger hun.

”Erasmus Montanus” var Aarhus Teaters første bidrag til kulturhovedstadsåret under temaet ”Let’s rethink”. Det vil Trine Holm Thomsen gerne yde retfærdighed, siger hun, der også sender en glad tak til Christian Lollike og hans teater Sort/Hvid i København, som teatret har et særligt samarbejde med.

”Jeg er særligt glad for, at vores fælles store ambition om at udvikle scenekunsten og teaterkonventionerne går hånd i hånd med publikums interesse for forestillingerne. Jeg er meget taknemmelig for, at publikum har taget så godt imod både ”Living Dead” og ”Erasmus Montanus”, at begge spillede for fulde huse. Det giver pulserende energi til at fortsætte arbejdet,” siger den stolte teaterchef.

Der stod også både Aarhus Teater, Sort/Hvid og Christian Lollike på forestillingen "Living Dead", der også har spillet på Aarhus Teater. For den fik skuespilleren Maria Rich prisen for årets kvindelige ensemblerolle for sin præstation som halvdød Barbie-zombie, mens selve forestillingen hentede årets særpris i den prestigefyldte prisuddeling.

Det lille aarhusianske Teater Refleksion fik prisen for årets børne/ungdomsforestilling, ”Gerdas rejse”.

Andreas Jebro var ikke selv til stede til prisuddelingen i København. Han har stadig travlt i Aarhus, hvor han har hovedrollen i Det Kongelige Teaters opsætning af ”Røde Orm” som en friluftsforestilling ved Moesgaard Museum. Den har solgt 85.000 af 100.000 billetter, og den store interesse har fået teatret til at etablere en ekstra forestilling mandag den 19. juni – hvilket samtidig giver de mange, der havde købt billet til de to forestillinger, der blev aflyst pga. overvældende regnvejr – den 6. og den 9. juni – en ekstra chance for at se forestillingen.

Andreas Jebro havde derfor lavet takketale på video og overlod det til sin kæreste, Amalie Dollerup, at tage imod den fornemme pris.

 

Publiceret: 12. Juni 2017 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus Midt
Seneste
Lokalavisen Aarhus Midt
Mest læste
Lokalavisen Aarhus Midt
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt